Mercedesträff i Tryde, Tomellila.

Så var det dags för mercedesträff på Nostalgicafét i Tryde, Tomelilla. I Tomelilla finns Sveriges minsta museum som är hasse o Tage museet. Nostalgicafét har också ett museum och som namnet anger är det fullspäckat med nostalgi. Vi som varit här några gånger riktade dock främst in oss på Mercedesbilarna och våra MB-kamrater.

Leif Svensson höll som vanligt i evenemanget och någonstans mellan 40-50 mercedesbilar fanns på plats. 170 med tyg resp. plåt tak, 300 “Adenaur, 300 S cabriolet från 50-talet med Anders Hove vid ratten, en långväga gäst som visar att även en gammal MB klarar långa resor. 60-talet var representerat av ett flertal “fenor”, pagodor, 220 Se cab. 70 talare i form av 220D compakt (som var till salu), 280S i silver med svart skinn, Leifs compakt coupè 280ce, ett flertal 107:or i form av SL, vår hemside gurus SLC samt den fräcka 350 SLC som skall deltaga i Midnattsolsrallyt. Sen fanns nyare bilar, ett flertal 129:or varav vår var ensam om att ha hardtop på. De är faktiskt vackrare så! 123:or med lite mil på mätare, 124 cabrioletter dito. Det är förstås många bilar jag glömt nämna men är man slö med kameran och minnet är svagt blir det så! Kan i alla fall konstatera att det var varmt som vanligt på denna MB träff. Efter 2 år med 30grader+ så var det rätt Ok med “bara” 25.

Tänker på den där compakt dieseln som var till salu, vilken cool bil att tuffa omkring med på sommaren. Jag har en bakrute dekal liggande hemma” Kör modernt och ekonomiskt-kör Mercedes diesel”. Skall jag sätta den på bullen eller på en compakt-72 med eltaklucka!! och MB Texklädsel men mittarmstöd!! Vilka problem man brottas med.

Semestern börjar närma sig med bilresa till Frankrike, nu gäller det att hitta bilmuseum mm för att minska tiden på stranden!

Kör o simma lugnt!