Falsterbo Horse show…

…detta stora hästevenemang som har Mercedes som huvudsponsor. Många hästkrafter bland hästarna.

Söndagen den 3 juli startade tidigt för oss 15 Mercedes veteranbilsägare som skulle ställa ut klenoderna bredvid Mercedes nya modeller. Kl 8.30 infann vi oss i Falsterbo och bilarna parkerades vackert på den perfekta gräsmattan. Bilsnack några timmar och därefter åkte jag hem till våra bekanta Dan o Mona som hade en av de 15 bilarna. Efter kaffe och macka åkte vi ut och körde moppe. Ur garaget togs det fram Rexoped -59 med 2 vxl Victoria motor samt en Rex från -66 som då hade fått fotväxel och 3 växlar. Detta var riktigt skoj. Tvåtaktsröken spred sig bland villorna, kanske lyckades jag tom sladda lite i gruset. När Rexen kom upp i 40km/h började den 4-takta men det var rena ryggmärgs reflexen som justerade det ställbara munstycket och nu gick det 42(nästan). Snacka om barnasinne!!

Efter det hem till Lomma där CLK cabben skulle beskådas och provköras. Det utföll till belåtenhet och nu har den flyttat till Halmstad.

Tillbaka till Falsterbo. Fördrink hos Dan o Mona och sen blev vi hämtade i ny MB E-klass kombi och skjutsade till Mercedes VIP buffè. Röda mattan utrullad och vi beblandade oss med Mercedes VIP kunder denna soliga aftonen, ja det var förstås mycket stjärnglans samtidigt. Kanon god mat och dryck (dryck serverades överallt så det blev sovmorron dan därpå!!). Vi gick omkring och bara njöt av kvällen.

Tittade på nya SLK`n som omgavs av 190SL-57, 250SL-66 och 500SL-91. Gick vidare längs raden av 107 cabrioleter 280, 450 och 500SL. Äldst fast inte riktigt var den nytillverkade replikan på Mercedes Motorwagon som en bit snett bakom hade den nya S500àn. En vacker 170S från 1950 stod bredvid den mycket linjesköna W111 coupèn i ett sent utförande med 3,5 liters V8. Två fina “kortnos fenor” fanns också på plats varav en orginal Televerksbil. Orginal var också compakt Taxin från -73. Kvällens stora dragplåster var visningen av nya SLS AMG Roadstern som stod inne i tältet. Fotografering förbjuden eller…

Detta blev en kanondag med vackra bilar, trevliga människor mm. Stort TACK till Mercedes Benz som bjöd oss utställare på detta.

Skjuts hem i ny Mercedes, vad kan man mer begära!!