“Bullen” tuffar på…

ÄÄÄntligen dags att hämta “bullen” –  ja, för att vara mer korrekt MB Ponton 190 Diesel -60. Denna härliga 50 åriga vagn blev i höstas påhoppad av några vandaler som slog sönder bakrutan.
Efter samtal till Dan på Veterangaraget kördes den ut till honom för ny eller rättare sagt begagnad bakruta. Donator fanns. Rutan kom på plats med ny gummilist men kanske skulle de nya kofångarna monteras och tändningslåset hade börjat kärva så varför inte få hjälp att byta det oxå! Det senare visade sig vara mer problematiskt eftersom ett nytt lås nära på nådde ett 5 siffrigt belopp så fick Dan leta rätt på även en låsdonator. Det var inte det enklaste och tiden gick! Nå, när detta var ordnat så kanske…osv.
Nåja bilen blev i alla fall hämtad och jag kunde njuta av hemfärden till Lomma. Bilen är rostfri men ordentligt matt i lacken efter en vinter utomhus. Kanske skall den få vara matt i sommar och därmed se lite “buskig ut” trots de nya kofångarna. Det blir nog svårt att hålla fingrarna från vaxflaskan men jag skall försöka….ett tag.
Nya röda plädar är införskaffade och de skall på plats nu. Besiktningen visade sig ha gått ut för ett bra tag sedan och bromsarna kändes inte helt OK. Trist med sk ståfel dvs fel som enbart uppstår för att bilen står still för länge. I sommar skall den alla fall få rulla en del. Hinner jag inte med själv får jag väl ta hjälp av sonen eller MB entusiasterna Björn o Ladislav. Missa inte Ladislavs hemsida med fräck grafisk design www.mrkosa.com

I morgon blir det veterantur till grillkväll i Tågarp för bilentusiaster. Cleas Grahns årliga! Då blir frågan om det skall bli Bulle eller 111 coupè dit…..angenäma funderingar!!