Mercedesträff, Strand Hotel, Öland 17-19 juni

Äntligen dags för avfärd MB 320 clk cab blev njutningsmedlet för denna helg. Anmäld bil var 500 SL-91 men den visade sig behöva lite nya tänddelar efter vintervilan och hann inte bli riktigt klar och testad innan avfärd. Lomma-Borgholm ca 35 mil, en lagom fredags tripp!

Anlände till Hotel Strand där en mycket väl organiserad mottagningskommité mötte oss.
Träffens ansvariga Thomas Landèn och Sten-Åke Radner hade planerat detta mycket väl. Proffsig Roadbook och andra trevligheter låg i kassen vi fick vid Incheckningen på Strand Hotel. Bilparkering var på gräsmattan mellan hotel o hav. Härlig Grillbufè och massor med likasinnade Mercedesälskare. Vilken känsla att gå omkring bland dessa vackra bilar i kvälls solen.
Lördag morron, klockan ringde tidigt och efter en stadig fukost bar det iväg norrut på vackra vägar längs Ölans västra kust. Ett antal kontroller med svåra frågor, manöverprov, kaffe, traktormuseum och en fantastisk lunchbuffé ute i det gröna så var vi tillbaka på Strand Hotel. Nu väntade 3 härliga timmar bland bilar och Stjärnälskande bröder! Dessvärre avbröts detta tidigare då vädrets makter upphörde att vara oss nådiga.
Kvällens övningar startade med välkomstdrink och därefter följde en delikat trerätters meny och prisutdelning. Vinnare blev Dan och Mona Olshed som klarade av 10 av de 12 kluriga frågorna. Grattis!
Härlig underhållning under kvällen och förstås ytterligare några vändor på gräsmattan där också många andra passade på att njuta av de stjärnprydda juvelerna.
Vilken underbart väl genomförd MB träff. Än en gång ett stort tack till Thomas, Sten-Åke och alla övriga som ordat denna oförglömliga Mercedes dag på Öland. Över 100 bilar deltog vilket är vad jag förstår ett rekorddeltagande.
Nu stundar midsommar och förhoppningsvis hinner jag hämta hem min 190 Diesel-60 som blivit lite proffsompysslad innan dess.

Här får ni en ny snapsvisa till helgen:

Mel: I sommarens soliga dagar

Om sommar’n vid soliga dagar,
jag färdas varhelst jag behagar.
På resans besvär jag ej klagar,
jag styr en riktig bil, Mercedes Benz!

Refr.

Det ska va krom, det ska va skinn,
det ska va cab, den ska va min.
Dess lack ska glänsa djup och fin,
så man kan spegla sig utin.
Och den ska ha stjärna på kylar’n,
det har en riktig bil från Daimler-Benz!

Refr.

En bil som så sinnet kan tjusa,
den görs ej i Japan och USA,
aus Deutschland kommt mein schönes Wonder,
det är en riktig bil Mercedes-Benz!

Refr.

Ha en skön midsommar

/Anders Nordin